Asunnot

Lähes sata asuntoa

Taloissa on yhteensä 94 asuntoa, joiden koko vaihtelee välillä 42 m2 – 99,5 m2 (1 – 4 h + k). Useimmissa huoneistoissa on oma sauna.

Ohessa muutama pohjakuva Vaskikuikka-talon asunnoista.

Liikkumisen mukavuutta

Asunnot on suunniteltu niin, että liikkuminen on mahdollisimman esteetöntä ja että asunto täyttää muutkin ikääntymisen asumismukavuudelle asettamat vaatimukset:

  • Huoneistot ja kulkuaukot on mitoitettu pyörätuolilla liikuttaviksi.
  • Pesutiloissa on käsituet.
  • Korotetut WC-istuimet. Käsitukia on mahdollisuus asentaa tarpeen mukaan.

Teknistä turvaa

Asunnot on varustettu ikääntymisen vaatimukset huomioon ottavilla turvallisuus- ja tekniikkaratkaisuilla:

  • Jokaisessa asunnossa on talon tekniseen järjestelmään kytketty savuhälytin, joka hälyttää  suoraan vartiontiliikkeen hälytyskeskukseen. Hälytyskeskus päivystää vuorokauden ympäri (24/7).
  • Rakennusten asuinportaiden ulko-ovet ovat lukitut ympäri vuorokauden. Vierailija soittaa ulko-ovelta ovipuhelimella asuntoon, josta ulko-ovi avataan lankapuhelimella. Ovipuhelin helpottaa myös vierailijan tunnistamisessa.

Teknistä mukavuutta

Yhteydenpito asukkaiden kesken on osoittautunut tärkeäksi asiaksi. Kiinteistössä on oma puhelinkeskus ja jokaisessa asunnossa on oma puhelin. Asunnosta soitetut puhelut kaikkiin muihin kiinteistön asuntoihin ja tiloihin ovat ilmaisia. Lisäksi puhelinta tarvitaan, kun asunnon savuhälytin tekee hälytyksen. Tällöin päivystyskeskuksesta, johon hälytys menee, soitetaan tarkistussoitto asukkaalle tilanteen selvittämiseksi.

Jokaiseen asuntoon on mahdollista kytkeä Internet-yhteys. Yhteyden avaaminen ja käyttö on maksullista.

Talossa on myös asukkaiden yhteiskäytössä olevia tietokoneita, joissa on Internet-yhteys. Asukkaat voivat käyttää niitä muun muassa verkkopankkiasiointiin, tiedonhakuun ja sähköpostiliikenteen hoitamiseen.