Asukas- ja jäsenyysehdot

Senioritalo Tampereen Vaskikodit Oy:n asunnot ovat omistusasuntoja.

Sekä yhtiöjärjestyksessä että asukas-/osakassopimuksessa on ehtoja sille, kuka voi päästä asukkaaksi, ja kenelle asunto-osakkeet voi myydä tai luovuttaa.

Jäseneksi Pro Vaskikodit -yhdistykseen

  1. Yhtiön osakkeenomistajan tai asukkaan tulee olla vähintään 58-vuotias. Avio- tai avopuolisoista toisen tulee täyttää tämä ehto.
  2. Asunnossa asuvilla tulee olla kyky itsenäiseen asumiseen. Asukas ostaa tarvitsemansa palvelut itse Tampereen kaupungilta tai ulkopuolisilta yrittäjiltä.
  3. Osakkeenomistajaksi tai asukkaaksi haluava hakee Pro Vaskikodit – yhdistys ry:n jäsenyyttä. Mikäli hän sitoutuu noudattamaan yhdistyksen sääntöjä ja asukas-/osakassopimusta ja täyttää muut ehdot, yhdistyksen hallitus hyväksyy hänet jäseneksi.

Pro Vaskikodit -yhdistys ry:n säännöt

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Pro Vaskikodit -yhdistys ry. Sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

2 . Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Asunto Oy Tampereen Vaskikodeilla asuvien jäsenten itsenäistä toimintakykyä, vaalia hyvää elämänlaatua sekä ylläpitää ja kehittää yhteisöllisyyttä, niin että he voivat asua omissa asunnoissaan mahdollisimman pitkään.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys

• tukee jäsentensä selviämistä jokapäiväisessä asumisessa

• tarjoaa terveydentilan heikentyessä ohjaavaa tilapäistä tukea

• opastaa etuuksien ja palveluiden hakemisessa

• järjestää tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia

• kehittää yhteistyössä asunto-osakeyhtiön kanssa asumisturvallisuutta ja ympäristön viihtyisyyttä

• organisoi yhteistyössä jäsenten kanssa virkistys- ja harrastustoimintaa sekä erilaisia juhlia ja tapahtumia

• tekee yhteistyötä sidosryhmien kanssa

• tukee uusien jäsenten kotoutumista

• pyrkii kehittämään Vaskikotien toimintamallia ja jakamaan tietoa siitä

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi

• järjestää arpajaisia, myyjäisiä, keräyksiä ja harrastaa julkaisutoimintaa

• vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja sekä perustaa rahastoja

• omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta

Yhdistyksen tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion tai edun hankkiminen.

3. Jäsenet

Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö, oikeuskelpoinen yhteisö ja säätiö. Jäsenet ovat joko varsinaisia tai kannattajajäseniä.

Varsinainen jäsen on yksityinen henkilö, joka maksaa liittymismaksun, vuosittaisen jäsenmaksun sekä kannattaa yhdistyksen tarkoitusta.

Kannattajajäsen on yksityinen henkilö, oikeuskelpoinen yhteisö tai säätiö, joka maksamalla vuosittaisen kannattajajäsenmaksun kannattaa yhdistyksen tarkoitusta. Kannattajajäsenellä ei ole yhdistyksen kokouksissa äänioikeutta.

Jäsenet hyväksyy ja erottaa yhdistyksen hallitus.

4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa.

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai on muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä.

5. Liittymis- ja jäsenmaksu

Varsinaisilta jäseniltä ja kannattajajäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous.

6. Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 2-5 muuta jäsentä sekä 1-2 varajäsentä.

Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

Hallitus on päätösvaltainen, kun puolet sen jäsenistä ja lisäksi puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla enemmistöllä.

Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

8. Tilikausi ja tilintarkastus

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kolme viikkoa ennen kevätkokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta hallitukselle.

9. Yhdistyksen kokoukset

Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä.

Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Kannatusjäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

Yhdistyksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä.

11. Varsinaiset kokoukset

Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. kokouksen avaus
  2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. hyväksytään kokouksen esityslista
  5. esitetään vuosikertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto
  6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. kokouksen avaus
  2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. hyväksytään kokouksen esityslista
  5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle
  6. päätetään hallituksen jäsenten ja varajäsenten lukumäärä
  7. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
  8. valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat
  9. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle vähintään 30 päivää ennen kokousta, jotta asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Myyntiin tulevat asunnot

Monet liittyvät Pro Vaskikodit -yhdistyksen jäseniksi jo ollessaan ostoaikeissa, jolloin he tulevat jäsenille kohdistetun tiedotuksen piiriin. Jäsenet saavat ensimmäisinä tiedon myynnissä olevista asunnoista. Lisäksi jäsenenä on mahdollista tutustua etukäteen talon tapoihin ja tavata asukkaita erilaisissa tapahtumissa. Vasta jäsentiedottamisen jälkeen otetaan yhteyttä muihin ostohalukkuutensa meille ilmoittaneisiin henkilöihin.

Toimiston kautta voi jättää yhteystiedot ja ostotoiveet myöhempää yhteydenottoa varten.

Vaskitoimisto puh.03-313400.