Harrastus- ja virkistystoiminta

Monenlaisia harrastuskerhoja

Asukkaat järjestävät itse virkistys- ja harrastustoimintaa. Säännöllisesti toistuvaan runsaaseen viikko-ohjelmaan sisältyvät mm. kuntosali- ja saunavuorot, erilaiset harrastuskerhot ja -piirit. Aktiivipiha tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin tapahtumiin.

Virkistäviä juhlia ja muita rientoja

Lisäksi  vuoden mittaan järjestetään yhteisiä juhlia, keskustelu- ja informaatiotilaisuuksia, talkoita, matkoja, retkiä ym. ja tehdään yhteistyötä erilaisten harrastus-, virkistys- ja kuntoutustoimintaa järjestävien tahojen kanssa.

Viikko-ohjelma

Viikottain kokoontuvat seuraavat harrastusryhmät. Osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Vain omat tarvikkeet (esimerkiksi käsityölangat ja  maalaustarvikkeet) jokainen maksaa itse.

Tutustu lisää: Kuntosaliryhmät, Käsityökerho, Venyttelyjumppa, Tuolijumppaa, Tietopelit Aivojumppa, Laulunharrastajien ryhmä, Kesäpihapelit, Wanhan ajan kahvit, Pokerikerho.

KUNTOSALIRYHMÄT

Kuntosalilla on kahdesti viikossa sekä miehille että naisille ryhmävuorot, joiden päätteeksi pääsee myös saunomaan talon saunaan. Salilla voimme käydä lähes milloin haluamme. Nais- ja miesvuorojen lisäksi on muodostunut muitakin säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä. Aina joku jaksaa soittaa, että nyt mennään, ja mukava yhdessäolo voittaa useimmiten sohvan kutsun.

KÄSITYÖKERHO

Käsityökerhossa tehdään käsitöitä – kahvittelun ja juttelun lomassa – monilla erilaisilla tavoilla ja tekniikoilla. Vetäjänä on talon asukas ja vinkkejä ja neuvoja on aina saatavilla. ”Tilaustöinä” on tehty mm. sytomyssyjä sairaalalle ja vauvan sukkia ja tossuja seurakunnalle.

VENYTTELYJUMPPA

Venyttelyjumppa pidetään kerran viikossa keskiviikkoisin Katariinan seurakuntakodin salissa . Sitä ohjaa monipuolisesti kouluttautunut ja liikunnallisen elämäntavan edistämiselle omistautunut asian harrastaja. Hyöty on kuulemma molemminpuolinen: samalla kun jumppaa ohjaa, saa itsensäkin liikkeelle.

SENIORIJUMPPA

Jumppaa löytyy Vaskikodeilta jos jonkinlaista. Yksi jumppaamisen muoto on perjantaisin E-kammarissa tapahtuva Seniorijumppa. Laitamme videon pyörimään ja jumppaamme yhdessä tunnin verran. Seniorijumppa on hyvä tapa huolehtia omasta terveydestä ja samalla tavata naapureita ja viettää mukavaa aikaa yhdessä.

TUOLIJUMPPA

Jumppaaminen on mahdollista, vaikka lonkat ja polvet panisivat pahakseen lattialla makaamisen ja makuulta nousemisen. Myös tuolilla istuen on mahdollista voimisteluttaa koko kropan lihaksia.

POKERIKERHO

Rikastumaan kerhossa ei pääse: kortti tuo ja kortti vie. Muutenkin kysymys on vain senteistä. Pokerikerho toimii satunnaisesti. Seuraa ilmoittelua ilmoitustauluilla niin tiedät, milloin kannattaa suunnata Kerhokammariin pelaamaan.

TIETOPELIT AIVOJUMPPA

Suomi-tietous on tällä hetkellä huippuluokkaa niillä, jotka ovat viime aikoina osallistuneet tietopelituokioihin sunnuntai-iltapäivisin! Tietopelit ovat tehokas väline aivojumppaan ja muistinvirkistämiseen sekä iloiseen yhdessäoloon.

LAULUNHARRASTAJIEN RYHMÄ

KESÄPIHAPELIT

Ja vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään… Kesällä kokoonnumme pihapeleihin. Tarkkuutta ja tasapainoa, kilpailua ja kannustusta, kaikkea löytyy. Iltapuhde päättyy tavallisesti makkarakekkereihin ja jälkipeleihin grillikatoksessa.