Tietoa talosta

Asunnot

Vaskikodit muodostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta, joissa on 4 – 5 kerrosta.  Rakennukset on yhdistetty toisiinsa sisäkäytävällä. Talossa on A, B, C, D, E, F ja G sisääntuloraput. Suurimman talon nimi on Vaskikuikka, pienemmät ovat Vaskitiira ja Vaskiviklo. Pysäköintihalli on tontin luoteiskulmassa. Lounaiskulmassa sijaitsevat Vaskikotien seinänaapurit: seurakuntakoti Katariina ja Kukkapellon päiväkoti.

Vaskikuikan talvinen piha
Kevät on saapunut
Kesää kohti
Syksyn värejä

Taloissa on yhteensä 94 asuntoa, joiden koko vaihtelee välillä 42 m2 – 99,5 m2 (1 – 4 h + k). Useimmissa huoneistoissa on oma sauna.

Ohessa muutama pohjakuva talon asunnoista.

Esteetöntä ja helppoa liikkumista

Asunnot on suunniteltu niin, että liikkuminen on mahdollisimman esteetöntä ja että asunto täyttää muutkin ikääntyvän asumismukavuuden vaatimukset:

  • Useimpien yhteistilojen ovien avaamiseen on mahdollista käyttää kaukosäädintä.
  • Huoneistot ja kulkuaukot on mitoitettu pyörätuolilla liikuttaviksi.
  • WC-istuimet ovat korotetut. Käsitukia on mahdollisuus asentaa tarpeen mukaan.
  • Käytävissä on liikkumista helpottavat kaiteet.
  • Jokaisessa portaassa on paarikuljetuksiin mitoitettu hissi.

Teknistä turvaa ja mukavuutta

Asunnot on varustettu ikääntymisen huomioon ottavalla turvatekniikalla.

  •  Asunnossa on talotekniikkaan kytketty savuhälytin, joka hälyttää suoraan vartiointiliikkeen hälytyskeskukseen. Hälytyskeskus päivystää vuorokauden ympäri.
  • Asuinportaiden lukitut ulko-ovet on varustettu ovipuhelimilla, jotka helpottavat myös vierailijan tunnistamisessa.

Yhteydenpito asukkaiden kesken on osoittautunut tärkeäksi asiaksi. Kiinteistössä on oma puhelinkeskus, ja jokaisessa asunnossa on oma lankapuhelin. Asunnosta soitetut puhelut kaikkiin muihin kiinteistön asuntoihin ja tiloihin ovat ilmaisia. Lisäksi puhelinta tarvitaan, kun asunnon savuhälytin tekee hälytyksen. Tällöin päivystyskeskuksesta soitetaan tarkistussoitto asukkaalle tilanteen selvittämiseksi.

Talossa on osittain langaton internetyhteys ja jokaiseen asuntoon on mahdollista kytkeä Internet-yhteys. Yhteyden avaaminen ja käyttö on maksullista.

Aktiivipiha ja toinen olohuone

Vaskikotien suojaisa sisäpiha on suunniteltu aktivoimaan kunnonvaalimista. Oleskelu- ja grillikatoksen viereen on rakennettu erityinen aktiivipiha, jonka laitteiden ja reittien tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää tasapainoa, lihasvoimaa ja reaktiokykyä. Tilaa on myös leppoisaan oleskeluun ja seurusteluun. Lämpimään vuodenaikaan piha on asukkaiden toinen olohuone. Sinne kokoonnutaan  myös tapahtumiin ja grillaamaan yhdessä. Pihalla ulkoilevat myös Vaskikotien tiloissa toimivan päiväkoti Vaskitähden lapset.

Pihan taustana Vaskiviklo ja Vaskitiira
Vaskikuikan pihaa
Laatikkoviljelijöitä apujoukkoineen
Viherpeukaloiden nurkka
Kesäillan musiikkituokio
Jazzyleisöä
Grillausta
Talvi-illan pimetessä