Asumiskokemuksia

Hei, tervehdys täältä Vaskikodeilta!

Muutimme taloon tammikuussa 2020. Asumiskokemusta on nyt kertynyt parin vuoden ajalta. Vuosia ennen muuttoa olimme jo liittyneet Pro Vaskikodit ry:n jäseniksi seurataksemme elämää talossa ja asuntojen vapautumisia.

Vaikka tämä asunto-osakeyhtiö on kuin mikä tahansa osaketalo Tampereella, sitä se ei kuitenkaan ole. Silmiinpistävin ero on asujaimiston yhteisöllisyys ja siitä johtuva innostava ja ystävällinen ilmapiiri. Täällä olemme saaneet virikkeitä ja mahdollisuuksia toimia erilaisissa harrastuspiireissä omien voimiemme mukaan – ja innostuttuamme jopa enemmänkin.

Tänne tullaan elämään eläkepäivien hohtoisimpia hetkiä mukavassa seurassa, uusia ystävyyssuhteita on solmittu. Mekin olisimme voineet tulla jo viisi – kymmenen vuotta aikaisemmin, mutta omaa vanhaa kotia oli vaikea jättää.

Kannustamme tulemaan rohkeasti joukkoon mukaan mahdollisimman aikaisin.

Paula ja Veikko Valtonen

___________

Muutin mieheni Laurin kanssa tänne Vaskikotiin pari vuotta talon valmistumisen jälkeen. Innostuin senioritaloasumisesta Tanskaan tekemälläni opintomatkalla 1988. Olen edelleenkin hyvin tyytyväinen, että muutimme tänne ja teimme sen aika pian eläkkeelle jäätyämme. Vaskikodissa asuminen ja täällä olevien ystävien merkitys ja tuki korostui erityisesti silloin, kun Lauri kuoli. Tunsin, että en jäänyt yksin, vaan minulla oli tukijoukko ympärilläni.

Minusta Vaskikodin sijainti on ihanteellinen. Lähellä on Arboretum, terveyskeskus ja lähikauppa. Asumista tukevat myös talossamme toimivat yrittäjät. Vaskikodin monipuolisesta viriketoiminnasta olen löytänyt itselleni sopivia harrastuksia. Olen myös itse ollut mukana erilaisten toimintojen järjestämisessä.

Vaskikoti on minulle sopiva asumismuoto. Voin täällä elää aktiivista mukavaa elämää.

Pirjo Siimes

__________

Entisen kotimme puutteet: jyrkät portaat, liian isot tilat sekä remonttien tarve panivat meidät miettimään asunnon vaihtamista.  Epäilimme, hiukan olisiko senioritalossa asuminen merkki siitä, että olisimme jo antamassa periksi.

Kun ensimmäistä kertaa näimme nykyisen asuntomme, hämmästyimme, miten avara, mukava ja nykyaikainen kolmiomme oli. Oli parveke, sauna, apukeittiö ja yhteisissä tiloissa pyykin kuivatushuone, mankeli ja iso varasto polkupyöriä varten. Oli myös autohalli, johon ajaa menopelinsä.

Kun kävelin Vaskitähden käytäviä, tuntui kuin olisin tullut kotiin lapsuuteni ympäristöön.  Myös puistomaisemat olivat liittyneet elämääni. Nyt tulisin asumaan miltei puiston keskellä.

Entä elämä senioritalossa? Täällä oli asuttu jo kymmenisen vuotta, joten ihan helppo ei ollut päästä talon touhuihin mukaan. Päätimme kuitenkin, että muihinkin. asukkaisiin olisi kiva tutustua ja   pyysimme heitä kahville ja oli mukavaa.  Kun Risto valittiin talon hallituksiin, se laajensi paitsi asioiden tietämystä myös tuttujen määrää.

Osallistumme tapahtumiin ja yhteisiin konserttikäynteihin ja joskus käymme porukalla retkellä tai viihtymässä ravintolassa.  Aulaan avataan vaihtuvia näyttelyitä Perinteisiin juhliin kuuluvat joulujuhla, kevätjuhla, syyskauden avajaiset, itsenäisyysjuhla.  Talon kerhotoiminta on pysynyt vuosien varrella samanlaisena mutta aktiivisena. Kerhon vetäjinä toimivat alusta lähtien asukkaat

Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että muutimme vuonna 2011 hyvin toimivaan ja aktiiviseen yhteisöön, mistä voimme olla kiitollisia.

Armi Viita, Risto Järvinen

Itsenäisyyspäivän juhla
Torstaisin kokoonnutaan Wanhan ajan kahveille ravintolaan
Menossa näytelmä syyskauden avajaisissa
Vaskikotien myyjäiset aulassa
Retkellä Länsi-Tampereella pysähdytään ihastelemaan Nottbeckien hautakappelia
Jumpparyhmä Nivelet notkeiksi
Pihatalkoot